Hyvä tietää...
Vinkkejä lomallesi

AKTIVITEETIT

Hietavaara on omassa rauhassa noin 10 minuutin ajomatkan päässä Rukan palveluista. 

Saat nauttia luonnon rauhasta kaukana liikenteen melusta. Lähialueelta löydät Rukan hiihtokeskuksen lisäksi aktiviteetteja monipuolisesti: lenkkeilyä, retkeilyä, golfausta, kelkkailua, kalastusta, marjastusta, sienestystä, porojen "bongausta", hiihtoa, jne. 

Hietavaaran lomamökit sijaitsee kauniissa vaaramaisemassa. Hietavilla Aurora, Borealis ja Nuppula mökit sijaitsevat Hietavaaran päällä ja mökeiltä on upeat näköalat. 

Hietavilla Aurorassa ja Borealiksessa on isot terassit joissa on vasta uusitut upotetut kylpytynnyrit. Niitä voi vuokrata erillismaksusta. Hietavilla A&B stä löytyy karaokevehkeet. Otathan omat levyt mukaan tai lataa älytelevision kautta omat lempibiisisi. Hietavilla A&B ssä on myös hienot mahdollisuudet katsella elokuvia kotiteatterin "säestämänä". Ala- että yläkerrassa on isot taulutelevisiot  sekä DVD. Pihapiirissä on myös laavu jossa voit istuskella ja nauttia nuotion lämmöstä, luonnon rauhasta ja paistella vaikka makkaraa. Polttopuut kuuluvat hintaan. Lapsille on kesäisin leikkipaikka Hietavillan mökkien pihalla.

Hietavilla Auroralla ja Borealiksella on myös omat Facebook sivut joten voit merkitä halutessasi sijainnin omiin päivityksiisi! https://www.facebook.com/Hietavilla/ 

Pusikko puolestaan sijaitsee Hietavaaran alla kalaisan Imponlammen rannassa ja käytössä on oma grillikota. Auringonnousua ja -laskua sekä täysikuuta ja vaikka sitä tähtitaivasta on hieno ihastella mökiltä käsin. Jos on tuuria, niin revontuletkin (Aurora Borealis) saattavat leiskua taivaalla. 

Takkatulen ääressä on mukava pelata erilaisia pelejä, lueskella tai olla vaan. Lukemista on myös mökeissä. 

Kartan alueesta ja poluista löydät mökin ohjekansiosta. 

Jos olet porojen ystävä, niitä voit nähdä suurella todennäköisyydellä pihamaalla. Ei niitä ole kuitenkaan haitaksi asti ollut. Kesäaikaan löytyy mökin lähistöltä marjoja niiden kasvuaikaan, samoin sieniä. Luonnollisestikaan itikkavapaasta alueesta emme voi antaa täyttä 100 prosentin varmuutta. 

100 m < etäisyys mökistä < 1 km

Hiihtämään pääset aika helposti, jos sinulla on sivakat mukana. Latu menee mökille tulevan "vaaratien" ylitse. Lähin latu on osa Kuusamon laajaa latuverkostoa. Latua pitkin pääset niin Kuusamon keskustaan kuin Rukalle. Latukarttoja löydät mökistä.

Moottorikelkkareitille pääset huristelemaan 300 metrin päässä mökistä. 

Kaloja narraamaan pääset helposti läheiselle Imponlammelle. Tarvittaessa voit kysyä pilkkivarusteita mökin isännöitsijältä. 

1 km < etäisyys mökistä < 10 km

Jos olet golfin ystävä, reippaan aamulenkin päässä (4,6 km) sijaitsee Rukan 9-reikäinen golfkenttä. Kenttä on hyväkuntoinen, maisemallisesti kaunis ja korkealla: 300 metriä merenpinnan yläpuolella. Myös talvigolf on mahdollista. 

Erä-Susi koiravaljakko- ja ohjelmapalveluyritys löytyy vajaan kolmen kilometrin päässä mökeistä. Heiltä löytyy safareita tunnin ohjelmista aina koko viikon huskysafareihin. Tarhalla on myös lampaita ja poroja. Tarha on avoinna myös kesäisin.

Etäisyys mökistä > 10 km 

Pieni Karhunkierros (12 km) -vaellusreitti vie sinut Oulangan kansallispuiston eteläisimpään osaan. Reitin varrella pääset ihastelemaan upeaa Oulangan luontoa, kuohuvia koskia, jyrkkiä kallioita ja suojaisia metsiä. Reitille on matkaa mökeistä reilu 20 km.  

Itse Karhunkierros, Suomen suosituin vaellusreitti, vie sinut Kuusamon ja Sallan upeimmille nähtävyyksille Oulangan kansallispuiston ainutlaatuisessa luonnossa ja vaaramaisemissa. Reitin lähtöpisteeseen on matkaa noin 40 km ja loppupisteeseen Rukalle noin 8.5 km.  

Kalaiset joet Kuusinki, Kitka ja Oulanka ovat myös ajomatkan päässä. Oulanka on yksi Suomen hienoimmista melontakohteista. Kuusinkijoki on yksi Suomen suosituimmista urheilukalastuskohteista. Sen suosion salaisuutena on kait joen luontaista kantaa olevat suurtaimenet, jotka nousevat Paanajärvestä jokeen kutemaan. 

Oulanka-Kitkajoen kalastusjärjestelyistä vastaavat Kuusamon yhteisten vesialueiden ja Liikasen kalastuskunnat. Oulanka- ja Kitkajoilla on mahdollisuus kalastaa monella tavalla ja monenlaisissa vesissä.   
Kanoottia voit halutessasi vuokrata edullisesti vaikkapa Oulangan leirintäalueelta josta huolehditaan myös tarvittaessa kuljetukset.
Suurpetokeskus on mielenkiintoinen käyntikohde. Se sijaitsee Kajaanintien varressa noin 33 km Kuusamosta Kajaanin päin. Hietavillasta matkaa tulee noin 50 km. Suurpetokeskuksessa pääset tutustumaan Suomessa eläviin suurpetoihin. Tarhassa on tällä hetkellä useita karhuja ja vanhin karhu on syntynyt 1992. Tunnetuin lienee Vyöti-karhu. Karhujen lisäksi tarhassa asustelee kettuja ja ilveksiä, sekä metsiemme salaperäinen suurpeto ahma. 

Lisäksi on paljon muita aktiviteetteja, joista lisätietoa löydät vaikkapa Rukan www-sivuilta. Aina voit kääntyä myös mökin isännöitsijän puoleen, jolla on paljon tietoa Kuusamon alueesta, varsinkin kalavesistä, hiihtoladuista ja marjamaastoista. 

Löydät meidät myös https://hietavaaran-mokit-rukalla.business.site